Strony

niedziela, 11 sierpnia 2013

Poledwiczki wieprzowe z kapeluszem serowym


Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 020.JPG


Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 002.JPG

Sos:
obgotowujemy grzyby.
Sos- Do garnka dajemy pol kostki masla, dwie lyzki maki - laczymy. Dodajemy bulionu wolowego -250 ml. Laczymy. Zciagamy z gazu I dodajemy ok 250 ml smietany , pieprz, duzo papryki. Pokrojona natke pietruszki. Blendujemy. Stawiamy na gaz, dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 10 min. I sos gotowy.



Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 005.JPG

Kroimy poledwice w wieksze kawalki I marynujemy w papryce, pietruszce, pieprzu, czosnku- ok 20 min.








Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 006.JPG

starty ser ok 100 gr , troche bulki tartej, jajko I pieprz- laczymy .









Obsmazamy poledwice na patelni po 2 min z kazdej strony.



W naczyniu zaroodpornym ukladamy poledwice, na kazda ukladamy "kapelusz" z serem
wkladamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na 10-15 min,

Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 015.JPG

Podalam z kasza gryczana I surowka z por I kiszonego ogorka

Smacznego


Poledwica wieprzowa z kapeluszem serowym 020.JPG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz