Strony

poniedziałek, 28 lipca 2014

Szaszłyki z grilla

Zdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :)
Zaczynamy:
 Składniki:
2 piersi z kurczaka
kawałek bekonu- boczku
około 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej
2 papryki
sól, pieprz, papryka, czosnek
2-3 łyżki oliwy z oliwek
patyki do szaszłyków

Wykonanie:
Patyki zamaczamy w wodzie- na około 1 godzinę. To uchroni je przed spaleniem.

Mięso myjemy. Piersi z kurczaka, wieprzowinę I boczek  kroimy w kostke . Dodajemy przyprawy I oliwę z oliwek. Odstawiamy do lodówki na min 30 min.

To samo robimy z papryką.

Mięso I paprykę nakładamy na patyki.

Kładziemy na rozgrzanego grilla- pieczemy około 6-8 min. Od czasu do czasu obracając.

Gotowe :)


Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię to danie z grilla :-) można dodać wszystko co się lubi :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam sie z Toba, dlatego warto probowac dodawac cos innego przy kazdym grillowaniu :)

      Usuń