Strony

piątek, 16 maja 2014

Nadziewane naleśniki z sosem pieprzowym

 Dzisiejszy obiad to wariacje na temat naleśników :) Przecież nie musi być nudno. A dodatek sosu pieprzowego nada naleśnikom nowego smaku.  Jest przepysznie I wykwintnie. Pychota I serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu .
Zaczynamy:
 Składniki na farsz:
500 gr mięsa wołowego mielonego
150 gr małych pieczarek
1 cebula
1 żółta papryka
olej
sól, pieprz, papryka, natka pietruszki,


Wykonanie:
Siekamy cebulę I podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki. Mieszając smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy. Smażymy aż mięso przestanie być różowe, wtedy dodajemy paprykę, pozostawiamy na gazie ok 5 min I farsz gotowy.

Smażymy naleśniki- przepis tutaj.

Na gotowe naleśniki wykładamy farsz- po 2-3 łyżki- zwijamy .

Wkładamy do nagrzanego piekarnika I pieczemy ok 10 min w tempareaturze 200 C.
 W międzyczasie szykujemy sos pieprzowy.
składniki:
50 gr masła
2-3 łyżki mąki
200 ml bulionu wołowego
200 ml śnietany
1-2 łyżki pieprzu
Masło rozpuszczamy, dodajemy make, mieszamy. Zalewamy bulionem, nie przestając mieszać. Zciągamy z gazu dodajemy pieprz I śmietanę- miksujemy blenderem. Kładziemy na gaz I zagotowujemy. Sos gotowy.

Naleśniki podałam z brokułami.

Pycha I życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz