Strony

piątek, 30 maja 2014

Dorsz pod czerwoną pierzynką

 Dorsz po pierzynką z paprykowego pesta?  polecam . Będziecie zaskoczeni smakiem. Obiad do zrobienia w 30 min, do tego bardzo zdrowy. Moja rada- Możecie upiec warzywa w tym samym czasie co rybę- na tej samej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę.
Zaczynamy

Składniki:
ok 1 kg dorsza
ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj
warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły
 Wykonanie:
Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj.
Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy ok 15-20 min .

Do obiadu pieczone warzywa- I obiad gotowy :)

Smacznego


2 komentarze:

  1. Ależ mi zaburczało w brzuchu :-) Świetny pomysł na rybę. Koniecznie muszę wypróbować, skoro mój brzuch tak reaguje na sam widok ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sama bylam zaskoczona, warto czasami poszalec, bo wychodzi wtedy niesamowite danie ;)

    OdpowiedzUsuń