Strony

sobota, 15 lutego 2014

Wieprzowina z warzywami- pork with vegetables

 Zdrowy szybki obiad? :) tak dzisiaj zapraszam Was do kuchni tajskiej na wieprzowinę z warzywami . A do tego - obiad jest  ekspresowy .
Zapraszam
Składniki:
4 kotlety wieprzowe ( schabowe )
1 cebula czerwona
1 brokuł
2 czerwone papryki
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka imbiru
2-3 łyzki sosu sojowego
1 op małej kukurydzy - baby corn
2-3 łyżki oleju orzechowego lub roślinnego
 Wykonanie:
Rozgrzewamy na woku olej wrzucamy pokrojony w paseczki schab, cebule- w ćwierćtalarki I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy na dużym ogniu 3-4 min.
Kroimy paprykę w paski , szykujemy brokuły, kukurydzę. Wrzucamy na wok, dodajemy sos sojowy. Trzymamy na ogniu 3 min. Gotowe :)

 Gotujemy noodle- chiński makaron jajeczny. I obiad gotowy.
Życzę smacznego :)

ps. Gorące podziękowanie za pomoc przy obiedzie - Ani I mojej córce Patrycji. Buziaki dziewczyny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz