Hamburger na obiad? czemu nie :) Dzisiaj zaserwowałam amerykański przysmak całego niemalże świata.
Poczytałam troche o hamburgerach I :
Mięso do hamburgerów powinno być z wołowiny, ale powinno zawierać troche tłuszczyku -dlaczego? by hamburger był soczysty, po zgrillowaniu.
Znawcy amerykańskich hamburgerów twierdzą, że amerykańskie mięso jest tak smaczne, że należy przyprawić tylko solą I pieprzem :)
Mój hamburger - dodatkowo zaliczył cebulkę :)
Składniki:
ok 600-800 gr mięsa wołowego zmielonego z niewielką ilością tłuszczyku :)
pół cebuli
sól, pieprz
Wykonanie:
Łaczymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety. Grillujemy ok 3 min.
Do przygotowanej rano bułki dajemy mięso, plasterek sera, sałatę, cebulę, pomidor, ogórek kiszony- ketchup, musztarde czy majonez do wyboru I do smaku.
Hamburger podałam z frytkami- by nie było :)
Smacznego :)
Poczytałam troche o hamburgerach I :
Mięso do hamburgerów powinno być z wołowiny, ale powinno zawierać troche tłuszczyku -dlaczego? by hamburger był soczysty, po zgrillowaniu.
Znawcy amerykańskich hamburgerów twierdzą, że amerykańskie mięso jest tak smaczne, że należy przyprawić tylko solą I pieprzem :)
Mój hamburger - dodatkowo zaliczył cebulkę :)
Składniki:
ok 600-800 gr mięsa wołowego zmielonego z niewielką ilością tłuszczyku :)
pół cebuli
sól, pieprz
Wykonanie:
Łaczymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety. Grillujemy ok 3 min.
Do przygotowanej rano bułki dajemy mięso, plasterek sera, sałatę, cebulę, pomidor, ogórek kiszony- ketchup, musztarde czy majonez do wyboru I do smaku.
Hamburger podałam z frytkami- by nie było :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz