Strony

środa, 19 marca 2014

Brownies z migdałami

 Migdałowe brownies...:) jak każde brownies uzależniają....czasami aż nie mogę uwierzyć jak bardzo...nie potrafię nic więcej powiedzieć niż- uzależnienie :)......pycha..
Zaczynamy:
 Składniki:
120 gr masła
50 gr ciemnej - gorzkej czekolady
50 gr mąki
2 jajka
225 g cukru
1 łyżeczka do pieczenia
szczypta soli
100 gr migdałów
 Wykonanie:
Rozpuszczamy masło I czekolade w miseczce postawionej na garnek z gorącą I gotującą się wodą.

 W drugiej misce ubijamy cukier z jajkami I proszkiem do pieczenia. Dodajemy mąkę, ciągle ubijając. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę I masło. Ubijamy .
Do ciasta dodajemy migdały, zostawiamy pare do posypania ciasta. Mieszamy łyżką.
Wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 30 min.
 Po upieczeniu, odkładamy do ostudzenia, pozniej kroimy. I brownies gotowe :)

Smacznego

4 komentarze:

  1. mniamiii ;-))))))))))))))))

    WWW.SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda, mogłabym jeść tylko ryby. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Och to, jak moj maz przy salatkach- kocham , ale zjadbym mieso :) Pozdrawiam

      Usuń