Strony

środa, 5 lutego 2014

Łosoś ze szparagami stroganoff

 Uwielbiam gotować, uwielbiam odkrywać nowe smaki, ale...no właśnie :) chcę by było apetycznie, niesamowicie I krótko- czy można to pogodzić? :) Dzisiaj tak, zapraszam Was na obiad w 15min :)
Zaczynamy:
 Składniki:
1 filet łososia
ok 200 gr małych pieczarek- baby
2 pęczki szparagów
3 ząbki czosnku
ok 300 ml śmietany
200 gr serka Philadelphia
sól, pieprz, paprika
sok z cytryny ok 1-2 łyżki
oliwa
natka pietruszki

Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju.
Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki I pokrojonego w kostkę łososia. Smażymy ok 2 min
Dodajemy szparagi, czosnek ( wyciśnięty przez praske) serek Philadelphia I śmietanę.
Doprawiamy  0,5 łyzeczki soli, cytryna, pieprz, ok 2 łyżeczki papryki. Od chwili zagotowania, gotować ok 2-3 min. Sprawdzić smak, w razie czego dodać przypraw.
Wkroić dużo natki pietruszki.
 Pamiętać o ugotowaniu ryżu :)- ja dzisiaj podałam z dzikim ryżem . I gotowe.
Smacznego I serdecznie polecam :)

1 komentarz:

  1. Zapraszam do zabawy w konkursie Walentynkowym :)
    http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/02/konkurs-walentynkowy-z-nagrodami.html
    Aga

    OdpowiedzUsuń