Strony

czwartek, 21 listopada 2013

Michoacán beef- czyli meksykanski gulasz z Michoacán

Zapraszam na smaki meksykanskie-
Michoacán beef- czyli meksykanski gulasz z Michoacán


Michoacan beef- wolowina po meksykansku 021.JPGOkolo 1 kg wolowiny kroimy w kostke. Doprawiamy sola, pieprzem I opruszamy maka. Smazymy na duzym ogniu ok5-10 min.












Michoacan beef- wolowina po meksykansku 024.JPG
Dodajemy: skrojone 2 cebule, 5 sprasowanych zabkow czosnku, puszke pomidorow, 0.5 lyzeczki przyprawy red chilli flakes, szczypte papryki cayenne, ok 0.7 l rosolu wolowego. Dusimy na malym ogniu ok 1.5 h.

Na koniec dodajemy ok 400 gr fasolki straczkowej, lyzeczke cukry I dusimy 15 min.Na koniec wrzucamy czerwona papryke pokrojona w cienkie paski.
Michoacan beef- wolowina po meksykansku 026.JPG
Podajemy z ryzem
Michoacan beef- wolowina po meksykansku 027.JPG
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz