Strony

niedziela, 25 sierpnia 2013

kotlety "devolay"

Wieprzowina devolay 007.JPG

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay"
Wieprzowina devolay 001.JPG

Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser.
Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu.







Wieprzowina devolay 006.JPG

Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min.
Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli, skroilam szczypior. Wymieszalam.
Sos-
2 lyzki majonezu
250 ml jogurtu greckiego
sok z pol cytryny
sol, pieprz, cukier do smaku



Wieprzowina devolay 007.JPG


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz