Strony

czwartek, 15 sierpnia 2013

grecka moussaka

Zapraszam dzisiaj na grecka moussake.

Kroimy dwie oberzyny w plastry I obsmazamy po dwoch stronach na patelni- bez tluszczu
Grecka Moussaka 002.JPG
OK 600 gr miesa mielonego doprawiamy sola I pieprzem - smazymy na patelni ok 5 min, dodajemy pokrojona duza cebule I smazymy dalsze 5 min. Dodalemy puszke pomidorow, posiekana pietruszke I smazymy na malym ogniu ok 20 min.
Grecka Moussaka 007.JPG
W miedzyczasie przygotowujemy sos do moussaki- rozbeltac dwa jaka , dodac 500 ml jogurtu greckiego, posolic , popieprzyc. Dodac dwie lyzki startego sera. Wymieszac.
Grecka Moussaka 014.JPG
Do naczynia zaroodpornego ukladamy na spodzie oberzyne, na to mieso mielone, oberzyne I polewamy sosem jogurtowym. Na wierzch posypujemy starty parmesan.
Wkladamy do nagrzanego do 180 c piekarnika na ok 40 min.
Grecka Moussaka 016.JPG
Smacznego  :)Grecka Moussaka 026.JPG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz