tag:blogger.com,1999:blog-3587012459069536514.post1930958909887592013..comments2023-12-24T08:39:38.028+00:00Comments on Smaki Edyty: Ciasto migdałowe z czapą budyniowąEdytahttp://www.blogger.com/profile/17153064842050737612noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3587012459069536514.post-57268643740249236122014-08-29T20:47:16.083+01:002014-08-29T20:47:16.083+01:00Witaj Marto, szkoda ze ciacho nie wyroslo , ale do...Witaj Marto, szkoda ze ciacho nie wyroslo , ale dobrze ze chociaz smakowalo. Jest jednym z ulubionych moich ciast. Co do powodu dlaczeg moglo nie wyrosnac: maka pelnoziarnista pszenna jest stosowana do wypieku pieczywa pelnoziarnistego. Takze moze to byc jeden z powodów. Wazne jest tez by skladniki przed pieczeniem byly wyciagniete wczesniej z lodowki. I stara babcina rada , jak mieszamy ciasto, zawsze to róbmy w jednym kierunku I starajmy sie to robic delikatnie. Jezeli mieszamy we wszystkich kierunkach, ulatuja pecherzyki powietrza ktore powoduja ze ciasto jest puszyste I rosnie pod wplywem temperatury. Mam nadzieje ze nastepnym razem wyjdzie I pieknie urosnie. Pozdrawiam Cie Marto I zycze powodzenia :)Edytahttps://www.blogger.com/profile/17153064842050737612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3587012459069536514.post-370031759249461002014-08-29T18:14:39.824+01:002014-08-29T18:14:39.824+01:00Upiekłam dzisiaj ciacho, bardzo smaczne, jedynie n...Upiekłam dzisiaj ciacho, bardzo smaczne, jedynie nie wyrosło: czy może być to spowodowane zastąpieniem mąki pszennej pełnoziarnistą pszenną? <br />Pozdrawiam, Marta :)Anonymousnoreply@blogger.com